Al dietend isoleren

Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatie is een goede keuze, indien je last hebt van te hoog energieverbruik en hier iets aan wil veranderen. Als je meer informatie wil hebben over Spouwmuur isolatie en prijzen en advies hierover kun je kijken op schotgroepisolatie.nl Sommige mensen die ervoor kiezen om te verhuizen vanwege hun baan, krijgen in het buitenland een woning kosteloos aangeboden door hun werkgever. Zo kan het zijn dat ze daar maar voor een korte tijd zullen wonen en daarna weer naar een andere locatie zullen verhuizen. Andere mensen die bijvoorbeeld op een cruiseschip werken moeten natuurlijk gedurende de reis ook daar wonen. Het is niet altijd heel ruim of luxe, maar aangezien ze toch heel veel uur per dag moeten werken, maakt het niet zoveel uit, omdat ze maar weinig op hun kamer zijn. Studenten moeten vaak tijdens hun studententijd ook op kamers wonen of in een studentenflat. Dat is ook niet altijd ideaal wonen, maar aangezien het ook maar een tijdelijke oplossing is, slepen de meeste studenten zich er wel doorheen. Je hebt dan weinig privacy en een kleine gezamenlijke keuken en badkamer. Ergens heeft het wel zijn eigen cosy charme en als je later terug denkt aan de periode van je studententijd moet je vaak lachen.

Een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer. Voor veel huiseigenaren zijn deze comfortverhogende eigenschappen niet altijd vanzelfsprekend, de woning is in de winter vaak koud en in de zomer juist erg warm.  En als je jezelf dan eens bedenkt dat deze problemen met één isolerende maatregel op te lossen zijn, is de oplossing opeens wel heel dichtbij.

Huizen zijn vaak in de winter te koud en daarom zetten we de verwarmingen weer lekker hoog en proberen zo te zorgen dat de woning lekker warm wordt. Helaas verdwijnt veel van deze gestookte warmte, zonder dat je het merkt, snel uit het huis.

In de zomer, en dan vooral op de kamers gelegen op het zuiden, is het door de warmte vaak niet meer uit te houden. De airco’s worden aangezet of de ventilator wordt weer van zolder gehaald om het nog enigszins een beetje behaaglijk te maken. Helaas zijn dit korte termijn oplossingen en kosten ze vaak veel energie.

Spouwmuurisolatie biedt de oplossing. De isolatiemaatregel zorgt namelijk voor een warm huis in de winter en juist voor een koel huis in de zomer. De isolatie tussen de binnen- en buitenzijde van de muur zorgt ervoor dat de invloeden van buiten minder snel de woning intrekken. Hierdoor geniet u langer van de gestookte warmte of juist gecreëerde koelte in huis.

Naast de perfecte oplossing die deze isolatiemaatregel biedt is de investering ook prijstechnisch zeer interessant.  In de meeste gevallen kosten de werkzaamheden niet meer dan een paar honderd euro en verdient de investering zich terug binnen 3 tot 5 jaar. De terugverdientijd is zo minimaal omdat de isolatie ervoor zorgt dat je minder energie verbruikt en dus gaat besparen op de energierekening. Dit kan in sommige gevallen honderden euro’s op jaarbasis schelen.

Wil je meer weten over spouwmuurisolatie of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jou huis ? Neem dan contact op met de isolatie specialisten van SCHOTGROEP isolatie.

Het Paleo dieet

Het paleo dieet gaat terug in de tijd en betekent dat je dagelijks dingen eet die natuurlijk zijn en niet bewerkt zijn. Gewoon natuurlijk en zonder troep ,zoals je voorouders dat deden. Tegenwoordig is het best moeilijk om Het Paleo dieet te volgen, omdat in alles wat we eten bijna dingen inzitten om het langer houdbaar te maken en die niet gezond zijn voor ons lichaam. Je kunt hierover meer dingen leren door op de website stayhealthy.nl een kijkje te nemen. Het draait hier niet alleen om je gewicht en om afvallen, maar ook gewoon om gezond te blijven en lekker in je vel te zitten. Je kunt overigens op stayhealthy.nl ook veel andere interessante artikelen vinden over andere onderwerpen ,die je kunnen helpen om je balans te vinden en beter voor jezelf te zorgen. Veel mensen hechten helaas niet meer zoveel waarde als men vroeger deed aan natuurlijke ingrediënten en gezond eten. Dit heeft natuurlijk negatieve gevolgen op ons lichaam en zorgt ervoor dat we verschillende aandoeningen en ziektes krijgen op jonge leeftijd. Er zijn echter ook mensen ,die dit beseffen en hun leven hebben veranderd en veel bewuster zijn gaan leven. Zo zijn ze meer groenten gaan eten en meer gezonde dingen dan voorheen.