Tarieven van aanbieders vergelijken door een energievergelijk

Wie wil besparen, kan eens goed kijken naar de huidige energieleverancier. Want is dit wel een contract bij de voordeligste energiemaatschappij op dit moment. Ruim 90% van de Nederlandse huishoudens betaalt namelijk te veel voor gas en stroom. Via een energievergelijk kun je de tarieven van verschillende aanbieders vergelijken en zie je direct wat andere vinden van de aanbieder, wat de voordeligste tarieven en/of contracten zijn en kun je berekenen hoeveel je kunt besparen. Zo betaal je geen cent teveel meer voor je gas en stroom.

Stap 1: vul je gegevens in

Wanneer je gaat starten met een energievergelijk, start je met het invullen van je gegevens. Je moet in de meeste gevallen je postcode, huisnummer en een recentelijk jaarverbruik invoeren. Aan de hand hiervan kan de vergelijker een duidelijke berekening maken van meer dan 20 energieleveranciers op de Nederlandse markt. Je weet dan zeker dat alle kosten goed zijn meegenomen in de vergelijking. Zodra je dit hebt ingevoerd, geef je je huidige aanbieder aan en verstuur je de gegevens.

Stap 2: de vergelijker en de aanbiedingen

Zodra je terecht bent gekomen bij de tweede stap in de vergelijker, krijg je meerdere aanbiedingen te zien. Deze zijn speciaal voor jou geselecteerd tijdens het energievergelijk en zijn gebaseerd op jouw gegevens. Je kunt hier kiezen uit verschillende contracten met verschillende looptijden, tarieven en voorwaarden. Er wordt bijna altijd een contract aangeboden van een langere looptijd en met vaste tarieven, omdat dit een stuk voordeliger is. Verschillen tussen de contracten kunnen soms wel oplopen tot €200,-. Ook kun je in deze stap kiezen voor het soort stroom dat je wilt gebruiken. In het energievergelijk kun je kiezen tussen groene en grijze stroom. Deze verschillen op het gebied van de manier waarop de stroom is opgewekt.

Stap 3: Kies een contact uit het energievergelijk en stap over

Zodra je klaar bent met het energievergelijk, kun je er voor kiezen om een overstap te maken naar de goedkopere energieleverancier. Een besparing kan hierdoor oplopen tot wel €300,-. Dat is toch mooi meegenomen. Na de keuze vul je de rest van je persoonlijke gegevens in en verstuur je de aanvraag. Na veertiendagen zal de levering worden overgenomen en profiteer je van voordelige tarieven. Zo kun je alles in één keer regelen via het energievergelijk van Consumind. Prettig geregeld.